Това каза за ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев. Ето го и цялото

...
Това каза за ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев. Ето го и цялото
Коментари Харесай

Адв.Екимджиев за Фрог: Империята Борсов ще отвърне на удара. Възможно е до часове Гешев да бъде обвинен, д...

Това сподели за ФрогНюз юрист Михаил Екимджиев.

 

Ето го и цялото изявление:

 

Адв. Екимиджиев, по какъв начин ще коментирате демонстрацията със скъсването на оставката си, която ни спретна основният прокурор през днешния ден. Прави усещане, че Иван Гешев се усеща много убеден в себе си, макар, че се пробва да се изкарва като жертва. Дали не готви нещо, някакви разкрития свързани с съответни лица да вземем за пример?

Това е по-скоро въпрос за вещател, в сравнение с за анализатор. Факт е, че това, което се случва ужасно доста наподобява на война сред мафиотски кланове, които са овладели разнообразни управляващи на страната. Едните са в изпълнителната власт, владеят и съответните парламентарни групи, а другите отпред на прокуратурата са сложени от тях, само че вследствие на явен спор, война, тези групировки, високо проведени незаконни групи, разполагащи с голям обществен, държавен властови запас, в този момент са една против друга. 

Въпросът е, дали ще влязат в открита война, при която могат да се чакат едни решителни изпреварващи дейности.

 

Аз мисля, че войната към този момент е оповестена, само че е забавно какво предстои  да се случи в резултат на нея и кой ще излезе победител?

 

 

Възможно е Борисов посредством Сарафов или някой по-решителен прокурор да бъде повдигнато обвиняване против Гешев, при което той да може даже да бъде задържан, арестуван и доста бързо, стремително да се образува процедура във Висш съдебен съвет за отстраняването му от служба, вследствие на повдигнатите против него обвинявания. 

Ако пък Гешев не преиграва и не показва своя водевилен актьорски гений със скъсването на оставката и усеща, че е подкрепян от някъде, да се опита той да вземе самодейността и той да предприеме сходни дейности против Борисов, има подмятания за къщата в Барселона и така нататък Така че, въпросът е кой има по-изявена подкрепа 

До през вчерашния ден изглеждаше, че правосъдната власт на практика е овладяна от Борисов и Движение за права и свободи, имам предвид изказванията на Сарафов и на 6-та лакеи от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Така че, остава да интерпретираме тъкмо тази проява с оставката.  Дали е сценичен жест или фактически, примерно в Щатите му е обещана поддръжка в името на това той да направи разкрития против Борисов. 

 

Смятате ли в действителност, че има външна интервенция в събитията, които следим през последните дни?

Да, съгласно мен тук има интервенция на други сценаристи, отвън Българи, които доста ловко съумяха да опълчват двете групировки, двата незаконни клана един против различен.

 

Каквото и да се случи, те към този момент са понесли извънредно тежки репутационни вреди, след които нито Гешев може да остане трайно недокоснат като основен прокурор, нито Бойко Борисов да продължи да бъде водач на партия ГЕРБ.

 

Репутацията на Мария Габриел също беше зацапана, тъй като тя беше замислена като един повсеместен разтворител и човек, който замазва престъпното и корупционно минало на Борисов. За всички е ясно, че нейната поръчка да желае отстраняването на Иван Гешев не е нейна, а на Борисов, и в действителност е работила като марионетка, към този момент и тя е компрометирана.

 

Гешев заяви, че е получил завоалирано предложение на Борисов, да стане дипломат или в Израел или в Турция или вероятно да има политическа кариера в неговата партия, само че той е отказал, след което почнали нападките към него. Възможно ли е Борисов в действителност да е отправял такова предложение на Гешев?

 

Изглежда правдиво и ще ви кажа за какво. Всичко това, което се случва от три дни насам е един доста изпитан фасон на спретване на такива преврати, които са присъщи за тоталитарните системи. Така преди 30-ина години беше отхвърлен и Тодор Живков. Т.е. това е един сюжети, който специфичните служби на комунистическа България  прилагаха доста постоянно.

 

Първо сваляха някой от управителна работа, до момента в който той беше изпратен в чужбина и по-късно, с цел да не става огромен скандал му предлагаха спокойна, добре платена, доживотна работа. Вероятно помните, че Никола Филчев беше изпратен за дипломат в Казахстан откакто изтече мандата му и след куп кавги. Заради тази аналогия, тъй като тези хора не са с изключително въображение, те търсят зоната си на комфорт по прочут метод. Ще подреден преврата против Гешев до момента в който него го няма, ще му създадат предложение, на което си мислят, че той не може да откаже, че той ще подаде оставка, с цел да го пратят след това в чужбина. 

 

Не знам обаче дали са допускали, че Гешев няма да го направи, изключително в случай че той се е направил на вманиачен и им е споделил: “добре ” и в този момент ги изненадва. 

Сигурен съм, че до момента в който ние си приказваме трескаво се мисли тъкмо по какъв начин империята на Борсов ще отвърне на удара. Не изключвам до часове да ясно какви ще са дейностите им.

В този ред на мисли може да стане нещо доста забавно. Нали по самодейност на Гешев беше сезиран Конституционният съд във връзка това дали всеки може да проверява Гешев.

Конституционният съд стъпвайки въз основата на правила от теорията сподели: " да, още от римско време има принцип, че в случай че се проверява основният прокурор, той не може да дава инструкции на тези, които го проверяват. "

Логиката беше, че даже и последният младши прокурор от най-затънтената прокуратура може да повдигне обвинявания на Гешев, а той няма право да анулира неговите постановления, за привличане като обвинен, задържане и така нататък, тъй като този, който е разследван няма право да разпорежда на органа, който го проверява, без значение, че е по-високо в йерархията. 

Точно тази теоретична режисура, която в никакъв случай не знаеха, че в миналото ще бъде употребена, може в този момент да послужи като демо версия против Гешев. Така от една страна ще му издигнат обвиняване, а по-късно ще могат да го отстранят от длъжността основен прокурор по Чл. 230 от Закона за правосъдната власт, който планува автоматизирано откакто се повдигне обвиняване да могат и да го задържат в случай че изискат или да го слагат под домакински арест. 

Най-важното е, че откакто създадат това, те ще кажат, че нямаме потребност от нова промяна в прокуратурата, тъй като ние показахме, че има ефикасен механизъм за следствие на основния прокурор. 

Това превъртане на същинския, в действителност, мафиотски метод, по който се ръководи страната ни и формалния, по който би трябвало да се ръководи, виждаме до какви чудовища могат да доведат и до какви странни обстановки, тъй като всички виждаме по какъв начин за няколко часа излиза на напред във времето задкулисието, какъв брой бързо взема най-важните решения, организира един блиц надзор против Гешев и след това стартира да наслагва с политически и юридически пояснения да го валидира, с цел да придобие видимо законова форма.

Това се случва и може да се окаже в този момент, че с помощта на тази самодейност на Гешев до Конституционния съд, той ще може да бъде упрекнат или от Сарафов или с цел да не става толкоз очевидна борбата със Сарафов, от някого на който Бойко Борисов и Сарафов ще разпоредят. Послушни прокурори дал Господ. 

Ако да речем нещата се развият в интерес на Гешев, тъй като има и такава възможност, застрашен ли е по някакъв метод имиджа и поста на Сарафов. Все отново беше поискана и неговата оставка? 

Ако допуснем, че Гешев изпревари Борисов и той вземе самодейността, в случай че фактически е получил някаква поддръжка от Съединени американски щати, ще пострада освен той, само че и Бойко Борисов. Всичко е въпрос на подтекст и на неща, които не знаем, само че явно някой съумя да ги скара, да им дърпа конците и да ги насъска едни против други и това съгласно мен е станало от чужбина по доста ловък метод. 

 

Интервю на Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР